Skip to content

Τζάμπα τυρί, μόνο στη φάκα

Νοέμβριος 14, 2016

Ο Donald πρόεδρος στην Αμερική.
Αυτό το κατασκεύασμα χώρας, φτιαγμένο από οικονομικούς λαθρομετανάστες, κατακτητές, έποικους, χρυσοθήρες, κονκισταδόρας, αποικιοκράτες και πάσης φύσεως τυχοδιώκτες, απέκτησε επιτέλους τον φυσικό του ηγέτη. Αυτόν που ‘έχει ένα όνειρο’. 
14657458
Κέρδισε την Hillary λένε, που εκπροσωπεί το παλιό, το διεφθαρμένο τις πολεμικές βιομηχανίες, τις λοβιτούρες, την σήψη στην πολιτική. Την Hillary που στήριξε όλο το Hollywood, τα 2/3 των ΜΜΕ και όλη παλιά φρουρά πολιτικών και τηλεοπτικών προσώπων.
Η οποία Hillary, για να τα λέμε όλα, καθάρισε στις εσωκομματικές τον Bernie σαν αυγό. Ο Bernie που την κατηγόρησε για όλα που προανέφερα, τα γύρισε και ζήτησε στο τέλος απ’ τον Αμερικανό ψηφοφόρο να την στηρίξει, για να μην βγει ο «κακός»…
Ούτε βραζιλιάνικο σήριαλ των 1.800 επεισοδίων τρεις δεκαετίες πίσω.
Αλλά ο Αμερικανικός λαός, αυτός που ψηφίζει τέλος πάντων, τελικά εμπιστεύθηκε τον Donald.
Τι να σου κάνει κι ο ψηφοφόρος..? Ανήμπορος και μπερδεμένος όσο ποτέ, ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη δεξιά της Hillary, και την ακραία εθνικιστική δεξιά του Donald. Ο Γιούνγκερ, εκπροσωπόντας την Ευρωπαική Ένωση, σήμερα on camera, δήλωσε ότι θα κάνει τουλάχιστον δυο χρόνια να προσαρμοστεί ο νέος πρόεδρος με τα πολιτικά δεδομένα, αλλά δεν ανησυχεί, θα καταφέρουν στο τέλος να τον στρώσουν, αφού ο ίδιος ως παλιά πολιτική καραβάνα, έχει συνυπάρξει με τέσσερις διαφορετικούς αμερικανούς προέδρους, και ξέρει πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που χωρίζει τις προεκλογικές εξαγγελίες, απ’ την τελική πολιτική πραγματικότητα.
Ψεύτες δηλαδή, που ξέρουν να δείχνουν κατανόηση ο ένας στον άλλον και το δηλώνουν μπροστά μας χωρίς καμμιά ντροπή. Ο Michael Moore χθες, μας έδωσε και τα πέντε βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να βγει η χώρα απ’ το τέλμα και το κόμμα των δημοκρατικών να επανέλθει στην εξουσία και στην κανονικότητα. Στα ψέματα δηλαδή, τη διαφθορά, τα ολιγοπώλεια, τους πολέμους, την μισαλλοδοξία. Το κόμμα των δημοκρατικών άλλωστε διέθετε μεγάλη εμπειρία σε όλα αυτά τα θέματα. Να μην ξεχνάμε το Χάρι Τρούμαν και τις ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και Ναγκασάκι, και το περίφημο «δόγμα Τρούμαν», με βάση το οποίο δημιουργήθηκε ο «ψυχρός πόλεμος» και ο «πόλεμος του κυρίου Χάρι» στην Κορέα, ή λίγα χρόνια αργότερα ο πόλεμος στο Βιετνάμ απ’ τον επίσης ‘δημοκρατικό’ Τζων Κέννεντυ, ή στα νεώτερα χρόνια το μακελειό στην Γιουγκοσλαβία, έργο του επίσης ‘δημοκρατικού’ Μπιλ Κλίντον, ή τον πόλεμο στο Ιράκ, κατά τον οποίο η Μαντλίν, μετά τον βομβαρδισμό 500 αμάχων, δημιούργησε το δικό της δόγμα περί παράπλευρων απωλειών. Ακόμα και ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος (κατά το πρώτη φορά αριστερά), κατάφερε να μείνει στην ιστορία κυριότερα απ’ τα εφτά μέτωπα που άνοιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες επί των ημερών του.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί, είναι εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, εκατομμύρια αν γίνεται, να κατέβουν και να κατασκηνώσουν στους μεγάλους εθνικούς δρόμους. Κάποιοι μέσα στις πόλεις, σε κομβικούς δρόμους και πλατείες κι άλλοι στις εθνικές οδούς σε κομβικά σημεία. Με προμήθειες σε τρόφιμα και εξοπλισμό για πολλές ημέρες, με σύμμαχο τον καιρό (προεπιλογή), και με απόφαση να μείνουν εκεί, μέχρι να καταρρεύσει οικονομικά το σύστημα. Να μην μπορούν να τροφοδοτηθούν τα S/M με προιόντα, τα βενζινάδικα με καύσιμα, να μην μπορεί να πάει κανείς στη δουλειά του. Να μειωθούν δραστικά οι πωλήσεις, η είσπραξη φόρων, να μειωθεί δραματικά ο ΦΠΑ και οι αποπληρωμές δανείων.
Για πόσο καιρό..? ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Αυτή τη στιγμή το 30% του πληθυσμού είναι πράγματι βολεμένο.
Ακόμα ένα 30-35% είναι σχετικά βολεμένο ή νομίζει ότι θα βολευτεί σύντομα.
Και ένα 30-35%, ανάλογα με την χώρα, είναι εντελώς στον αέρα.
Κι όλα αυτά στις αναπτυγμένες χώρες. Στις υπόλοιπες τα νούμερα είναι τραγικά.
Για το που θα οδηγήσει μη με ρωτάς, δεν ξέρω. Αφού επιτευχθεί το πρώτο βήμα όπως το ανέλυσα παραπάνω, θα έρθει και το επόμενο. Κανείς δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να δώσει οδηγίες. Κανείς δεν μπορεί να γράψει «οδικούς χάρτες» για την επόμενη μέρα. Για το προς τα που θα πάει. Οι μεγάλες λαικές συνελεύσεις των δρόμων θα αποφασίσουν. Συλλογικά. Μπορεί αυτό που θα γεννηθεί να μη θυμίζει τίποτα απ’ αυτές τις ‘πλαστικές’ τηλεοπτικές αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες που μας κάθησαν στο σβέρκο όλα αυτά τα χρόνια.
Μπορεί να γεννηθεί κάτι νέο, κάτι άγνωστο. Καταλαβαίνω ότι είναι μεγάλο το ρίσκο. Σκέψου όλους αυτούς που πήραν τα παιδιά τους και μπήκαν σε μια βάρκα για να φτάσουν στην Ευρώπη. Ναι, αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Πριν να φτάσουμε σε αυτό, κάτι πρέπει να κάνουμε.
Όποιος δεν θέλει να ρισκάρει, αγοράζει τοστιέρα απ’ τα LIDL, μ΄ έναν χρόνο εγγύηση.
Το ΣΥΜΦΕΡΟΝ θα μας οδηγήσει.
Ούτε η αγάπη για τον συνάνθρωπο, ούτε η αλληλεγγύη.
Αυτά είναι μπούρδες για κατανάλωση που χρησιμοποιεί χρόνια τώρα η άρχουσα τάξη για να κρατάει σε κατάσταση ομηρίας το μεσσαίο 30-35%  και να συνεχίζει να την στηρίζει. Το συμφέρον του καθ’ ένα χωριστά. ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Όλα αυτά για να γίνουν πρέπει αυτοί που θα κατέβουν στους δρόμους να ξέρουν ποιοι είναι, από που ήρθαν, γιατί βρέθηκαν εκεί, και που θέλουν να πάνε. Ούτε φιλόσοφοι, ούτε επιστήμονες.
Μια παλιά Εγγλέζικη παροιμία λέει :
«It’s the first bird who eats the worm,
but it’s the second mouce who takes the cheese»
(είναι το πρώτο πουλί που τρώει το σκουλίκι,
αλλά είναι το δεύτερο ποντίκι που τρώει το τυρί)

Η παγκοσμοιοποίηση είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αναστρέψει. Πολλοί ακόμα βρίσκονται απέναντι, πολλοί ακόμα την πολεμούν αλλά πιστεύω μάταια. Απλά πρέπει να ολοκληρωθεί με κανόνες κοινωνικούς και για λόγους κοινωνικούς.
Όχι με κανόνες της αγοράς και για λόγους εμπορικούς.
Οι σημερινοί πολιτικοί μοιάζουν ανήμποροι να αντικρύσουν τη νέα αυτή πραγματικότητα. Οι πολίτες και ειδικά οι οραματιστές καλούνται να κάνουν και πάλι την υπέρβαση. Ίσως να μην προλάβω να ζήσω τίποτα απ’ όλα αυτά. Όμως πάντα θα ελπίζω.
– Ένα κοινό νόμισμα σε όλο τον πλανήτη
– Μια κοινή γλώσσα σε όλο τον πλανήτη
– Ίδιους κανόνες εμπορίου σε όλο τον πλανήτη
– Ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον πλανήτη
– Μια δικαστική αρχή σε όλο τον πλανήτη
– Σεισάχθεια για όλους σε όλο τον πλανήτη
– Κοινό σύστημα υγείας για όλους σε όλο τον πλανήτη
– Κοινό σύστημα παιδείας για όλους σε όλο τον πλανήτη

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Advertisements

From → Πολιτική

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: